Banner
سامانه آموزش آنلاین
کتابخانه الکترونیکی
Previous
Next

رویدادهای پیش رو

معلم باغبان باغ عشق است

سابقه نامگذاری روز معلم در ۱۲ اردیبهشت به قبل از انقلاب ۵۷ برمی‌گردد و مناسبت آن، کشته شدن یکی از معلمان به نام ابوالحسن خانعلی در روز ۱۲ اردیبهشت سال ۱۳۴۰ در تجمع اعتراض‌آمیز معلمان در میدان بهارستان بود. ابوالحسن خانعلی معلمی ساده و معمولی و بدون گرایش حزبی بود. همه احزاب از او تجلیل کرده اند اما تاکنون هیچ حزب سیاسی ادعای وابستگی او را به خود نکرده است. پس از این واقعه حکومت وقت برای دلجویی از معلمین روز ۱۲ اردیبهشت را به یاد مرگ خانعلی روز معلم نام‌گذاری کرد. پس از انقلاب سال ۱۳۵۷ خبر ترور و قتل مرتضی مطهری به دست اعضای گروه فرقان (که شب قبل اتفاق افتاده بود) در ۱۲ اردیبهشت منتشر شد و به همین مناسبت نیز همین روز دوباره به نام روز معلم نامگذاری گردید

سالروز شهادت امام جعفر صادق (علیه السلام)

امام جعفر صادق (ع) به عنوان یکی از بزرگ‌ترین عالمان جهان اسلام و شیعه، تأثیر بزرگی بر گسترش علوم اسلامی و معارف اهل بیت (ع) داشتند. ایشان نه تنها در فقه و حدیث، بلکه در علوم طبیعی، فلسفه، و کلام نیز نقش مهمی داشتند و مکتب جعفری که توسط ایشان بنیانگذاری شد، همچنان به عنوان یکی از بزرگترین مکاتب فقهی شیعه شناخته می‌شود. ایشان نه تنها از نظر دینی بلکه از لحاظ علمی نیز سرشار از دستاوردها و آثار بزرگ بوده که همچنان به عنوان الگویی برای پژوهشگران و علاقمندان به علوم دینی و اسلامی به شمار می‌آید.امام جعفر صادق (ع)، ششمین امام شیعیان، در ۲۵ شوال سال ۱۴۸ هجری قمری در شهر مدینه به شهادت رسیدند. ایشان به خاطر تأکید بر علم و حکمت و همچنین تربیت شاگردان بسیاری در زمینه‌های مختلف دینی و علمی شهرت فراوانی دارند. امام صادق (ع) دوران امامت خود را در زمان خلافت‌های اموی و عباسی گذراندند و با وجود فشارهای سیاسی، توانستند مکتب فقهی و کلامی شیعه را گسترش دهند. ایشان به دلیل مسمومیت توسط منصور دوانیقی، خلیفه عباسی، به شهادت رسیدند و در قبرستان بقیع در کنار دیگر ائمه به خاک سپرده شدند.

بر خوان کرم

کرامت در لغت به معنای بخشندگی و بزرگی در عین عظمت است. کرامت جزئی از مراتب مردان و زنان الهی و بزرگان دین و شریعت است. افرادی که با تزکیه و پرهیز از هوای نفس؛ دنیا و متعلقات آن را کوچک شمرده و جود و کرم را شیوه زندگی خود قرار می دهند. برای تبیین کرامت چه مصداقی والاتر از اهل بیت (ع) و خاندان مطهر عصمت طهارت، که از برکات وجود ایشان، قلب و ضمیر مومنین به انوار الهی مطمئن و و در آرامش است. آری، دهه کرامت بهانه ای است برای پاسداشت وجود پر برکت اهل بیت سلام الله علیهم و شکر این نعمت مبارک توسط بندگان مخلص خداوند.در سخنی از امام صادق(علیه السلام)، سه ویژگی به عـنوان نـشانه های «کرم» معرفی شده است: «ثلاثه تدل علی کرم المرء: حسن الخلق و کظم الغیظ و غضّ الطرف» خوش خلقی و فرو خوردن خشم و چشم پوشی از اشتباهات دیگران. روایتی از امام علی(علیه السلام) نقل شده که فـرمود: «الکرم، مـِلک اللسان و بذل الاحسان» کرم آن است که انسان بر زبان خود، مسلط باشد و به دیگران احسان نماید. در روایتی دیگر، کرامت به خودداری از محرمات الهی و دور بودن از عیب و نقص تعریف شده: «الکریم من تجنب المـحارم و تـنزه عن العیوب». مولای موحدان علی (علیه السلام) در کلامی، ویژگی فرد کریم را با عبارتی دیگر بیان فرموده است: «الکریم من یعفو مع القدره و یعدل مع الأمره و یکفّ لسانه و یبذل احسانه» کریم کسی اسـت کهـ در حـال اقتدار، از خطای دیگران بگذرد و زمـانی که حـکومت در دسـت اوست، به عدالت رفتار کند و زبانش را نگه دارد و به دیگران نیکی کند. گرچه هر یک از این گوهرهای خزانه کرامت، ظاهراً به گونه ای مـتفاوت، وصـف کریم و کرامـت را بیان فرموده، ولی می توان به اتفاق آن ها در یک امر دسـت یافـت که نیکو است آن وجه اتفاق و اشتراک را نیز از خود حضرت بشنویم. آن امام همام(علیه السلام)، در گفتاری کوتاه به آن اشاره فرموده: «الکرم نـتیجه عـلوّ المـهمه» کرم، ثمره و نتیجه بلندی همت انسان است و چه نکته زیبایی در این کلام کوتـاه نهفته است. بلند همتان، کریمان تاریخ اند و بلند همت، کسی است که زبانش رها و بی مهار، غضبش خروشان، گذشتش در حال ضـعف و حـکومتش هـمراه با ظلم و تبعیض و ستم به زیر دستان نباشد. از مرزهای الهی نگذرد و مـرتکب مـحرمات نشود و در برطرف کردن نقص و عیب خود تلاش کند و خوش خلق و نیکوکار باشد. مطلب آخر این که شاید بـتوان اسـتنباط نـمود که در مکتب انسان کامل، مراد از کرم، نیکی و احسان به بشریت است که در دو قالب ظـهور مـی کند: نـیکی به دیگران با بذل و بخشش به آن ها و نیکی به خود با نگه داری زبان، دوری از گـناه و پاکی از نـقایص روحـی که با نگاهی دقیق، این هم نوعی دیگر از احسان به دیگران است، آن گاه که جامعه از آلودگـی و گـناه پاک شود، بخل و ظلم و ستم و تبعیض رخت بر می بندد و کرم به معنای واقعی تحقق خـواهد یافـت.
دانش آموزان امسال 0
دانش آموختگان 0
همکاران 0

به اطلاع همراهان گرامی می‌رسانیم که کانال رسمی روابط عمومی بنیاد فرهنگی رفاه در اپلیکیشن «بله» فعالیت دارد. این کانال به‌منظور ارتباط مؤثرتر با مخاطبان، اطلاع‌رسانی سریع‌تر و پوشش جامع فعالیت‌ها و برنامه‌های بنیاد راه‌اندازی شده و آماده است تا درگاهی باشد برای همراهی نزدیک‌تر با شما عزیزان. با عضویت در این کانال، در جریان آخرین فعالیت‌ها و برنامه‌های بنیاد فرهنگی رفاه قرار بگیرید و از محتوایی غنی، مفید و متناسب با نیازهای فرهنگی و اجتماعی امروز بهره‌مند شوید. برای عضویت در کانال کافیست آیدی درج شده را در "بله" جستجو کنید.

ravabet_omoomi_refah@